Een achtervolging eindigde in Hulten, waar de verdachte werd klemgereden en vervolgens neergeschoten in de buurt van een kinderdagverblijf. De verdachte, een 27-jarige cliënt van een ggz-zorginstelling, was eerder op de dag ontsnapt. Er zijn kogelgaten te zien in de politieauto, maar het is niet duidelijk wie heeft geschoten. De politie gebruikte een helikopter bij de achtervolging, en het gebied is afgesloten voor onderzoek. Treinen blijven rijden, zij het met vertraging. De ontsnapping volgde op eerdere onrust op dezelfde zorgafdeling.

De auto van de verdachte werd vlak voor de spoorwegovergang klemgereden tegen een betonnen blok. Toch zette de verdachte het nog op een lopen. Hij stak de spoorwegovergang over en rende weg via de Broekdijk. Hier werd hij vlakbij een kinderdagverblijf neergeschoten.De verdachte was na het schot bij kennis en schreeuwde het uit. Daarna is hij in een ambulance gelegd en onder begeleiding afgevoerd naar het ziekenhuis. Op een foto is duidelijk te zien dat er meerdere kogelgaten zitten in de voorruit van de onherkenbare politieauto. Bij de achtervolging gebruikte de politie ook een helikopter. De politie doet onderzoek op de plek in Hulten waar de verdachte is gepakt.

Zowel het gebied rondom de auto en de plek waar de verdachte is neergeschoten, zijn afgesloten met politielinten. De burgemeester van Gilze en Rijen is op de hoogte gebracht. De spoorwegovergang is dicht voor automobilisten, maar de treinen blijven wel rijden, zij het stapvoets. De 27-jarige cliënt van de ggz-zorginstelling ontsnapte eerder op de dag en is patiënt op dezelfde afdeling waar eerder onrust heerste.