Verschillende luchthavens in Frankrijk en Oostende in België werden ontruimd vanwege dreigmails. Enkele meldingen waren vals, waaronder die in Nice en Lyon-Bron. Het paleis van Versailles werd ook geëvacueerd vanwege een bomdreiging. Valse bommeldingen komen vaker voor in Frankrijk. In België was er een aanslag in Brussel tijdens een voetbalwedstrijd, waarbij twee Zweden werden gedood.

Verschillende luchthavens in Frankrijk zijn ontruimd geweest, nadat ze een dreigmail hadden ontvangen. Volgens de omroep France TV gaat het onder meer om de vliegvelden van Lyon-Bron, Toulouse en Nantes. Ook de luchthavens van Beauvais-Tillé, Lille-Lesquin en Biarritz werden ontruimd, maar dan vanwege een bommelding.

Inmiddels is op veel plekken het vliegverkeer alweer op gang gekomen, omdat het om een valse melding ging. Zo zijn de luchthavens van Nice, Lyon-Bron en Lille-Lesquin weer vrijgegeven. In Nice ging het om een achtergelaten koffer in een terminal die als verdacht werd gezien.

Ook het vliegveld van Oostende in België kreeg een dreigmail. Het werd ontruimd. In het gebouw waren volgens de VRT zon vijftig medewerkers aanwezig. 150 passagiers die op een net aangekomen vlucht zaten, moesten aan boord blijven. Het vliegveld werd weer vrijgegeven, nadat het door de politie volledig was doorzocht.Niet alleen luchthavens, maar ook het paleis van Versailles werd ontruimd, ook vanwege een bommelding. Dat was al de derde keer sinds zaterdag. Ook nu kon het paleis enkele uren later weer open, meldt de Franse publieke omroep.

In Frankrijk zijn de laatste tijd vaker valse bommeldingen. In het land geldt nog altijd het hoogste veiligheidsniveau, na de aanslag in Arras afgelopen vrijdag. Daar werd bij een middelbare school een leraar doodgestoken.

België werd maandag nog opgeschrikt door een aanslag. In Brussel schoot een terrorist twee Zweden dood, een derde raakte zwaargewond. Zij waren in de stad voor de voetbalwedstrijd tussen Zweden en België in het Koning Boudewijnstadion. De wedstrijd werd na de aanslag afgelast en het stadion werd ontruimd. De volgende ochtend werd de dader neergeschoten in een café in de wijk Schaarbeek, waarna hij overleed.