In Antwerpen werden gewapende mannen tussen 22 en 35 jaar oud gearresteerd. De politie had hun voertuig al in de gaten en arresteerde hen. Bij de doorzoeking van hun auto werden drie handvuurwapens gevonden. Mogelijk is hun arrestatie gerelateerd aan de inbeslagname van cocaïne in de Antwerpse haven, maar dit wordt nog onderzocht door de politie en het OM.

Volgens een buurtbewoonster stond de politie al enige tijd te wachten toen het voertuig aan kwam rijden. Het Openbaar Ministerie in Antwerpen bevestigt dat het de auto al op het spoor was. Op fotos die door omwonenden gemaakt werden is te zien hoe gewapende agenten de inzittenden van de wagen tegen de grond werkten en in hechtenis namen.

Het gaat om mannen tussen de 22 en 35 jaar. Waar in Nederland zij precies vandaan komen moet de Belgische politie nog uitzoeken. Bij de doorzoeking van het voertuig zijn drie handvuurwapens gevonden. De zeven worden woensdag verhoord, waarna het OM besluit of ze voorgeleid worden. Dan moet ook duidelijk worden waarvan zij precies verdacht worden.Het is niet uitgesloten dat de arrestatie van de gewapende mannen verband houdt met de inbeslagname van een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne door de douane in de Antwerpse haven. Dat gebeurde op MPET-kaai 1742, die wel vaker in beeld is als het gaat om drugsvangsten. Om hoeveel ton het exact gaat, moet nog afgewogen worden. De politie onderzoekt het verband, aldus een woordvoerder van het OM.