Een bestuurder in Amsterdam heeft tijdens een politie-achtervolging een politiewagen geramd en een voetganger geraakt voordat hij crashte. De drie inzittenden zijn aangehouden en de politie onderzoekt de reden van de vlucht.

Een automobilist heeft vrijdagavond tijdens een politie-achtervolging in Amsterdam een politiewagen geramd en een voetganger geraakt. Uiteindelijk crashte de vluchtende bestuurder in de Pontanusstraat in Amsterdam-Oost, waarna de drie inzittenden werden aangehouden. Een 20-jarige Amsterdammer zit nog vast, aldus de politie.

Agenten gaven de auto vrijdagavond een stopteken op de Sarphatistraat ter hoogte van een tankstation. De bestuurder negeerde dit en ging er met hoge snelheid vandoor, waarop meerdere politiewagens de achtervolging inzetten. Tijdens deze achtervolging ramde de bestuurder een politiewagen en raakte hij bij de Zeeburgerstraat een voetganger die daar met een fiets liep.

De automobilist crashte rond 21.25 uur nadat hij een verkeersbord omver had gereden en de macht over het stuur verloor, waardoor zijn auto over de kop vloog. Bij de aanhouding hebben agenten hun wapen getrokken en gericht op de inzittenden van het voertuig. De drie verdachten, tussen 20 en 24 jaar oud, zijn na hun aanhouding naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

De politie is nu bezig met het onderzoek naar waarom de bestuurder op de vlucht sloeg en is op zoek naar getuigen van het incident.