Bretly D. probeerde vanochtend aan arrestatie te ontkomen door een hotel in Amsterdam binnen te vluchten, waar de receptionist hem nietsvermoedend binnenliet, denkende dat hij een medewerker was. Na gebruik van het toilet werd D. door een arrestatieteam opgewacht, aangezien de medewerker hem niet herkende en niet wist wie hij was.

Bretly D. probeerde vanochtend vermoedelijk aan zijn arrestatie te ontkomen door een hotel in Amsterdam binnen te vluchten. De receptionist van het hotel liet D. nietsvermoedend binnen nadat hij had gevraagd of hij gebruik mocht maken van het toilet.

"Normaal gesproken laten wij mensen niet binnen voor een toiletbezoek," vertelt ze aan Rijnmond. "Maar op dit moment zijn er bouwwerkzaamheden bij het hotel. Ik dacht dat hij één van de medewerkers was, dus liet ik hem binnen."

Na het toiletbezoek werd D. opgewacht door een arrestatieteam. De medewerker had hem niet herkend. "Hij kwam mij niet bekend voor. Ik wist niet wie hij was."Om 1:08 uur is de voortvluchtige verdachte Bretly D. aangehouden. Een bouwvakker die op dat moment in het hotel aan het werk was, vertelt aan AT5 dat hij omver werd gelopen door D., die op dat moment nog voortvluchtig was.

"Ik dacht: nou ja, zonder je excuses aan te bieden. Dus ik vond het een beetje raar. Ik loop op een gegeven moment naar buiten en zie de politie aankomen. Toen zochten ze iemand. Ik zeg: ik denk dat jullie hem zoeken. Hij zit op het toilet."

Volgens de man zag D. er anders uit dan op de fotos die deze week werden verspreid. "Kaal, zwart jasje aan. Petje in zijn hand. Beetje gehaast, maar geen onaardige jongen om te zien. Ik denk dat hij wel een scheermesje over zijn hoofd heeft gehaald."