Dertien verdachten zitten nog vast na de rellen in Den Haag tussen Eritrese groepen, waarbij acht agenten gewond raakten. De politie heeft nog geen nieuwe aanhoudingen verricht en de verdachten zijn tussen de 19 en 36 jaar oud.

Na de rellen in Den Haag zaterdagavond zijn alle dertien verdachten die zijn opgepakt nog steeds vastgehouden, zo meldt de politie. Er zijn nog geen nieuwe aanhoudingen verricht, aldus een woordvoerster. De mannen die vastzitten variëren in leeftijd van 19 tot 36 jaar oud en hebben naar verluidt zowel een Nederlandse als Eritrese nationaliteit.

De confrontatie vond plaats tussen twee groepen Eritreeërs die voor- en tegenstanders zijn van de machthebbers in Eritrea. Dit resulteerde in rellen aan de Fruitweg, nabij zalencentrum Opera. Tijdens deze onrust raakten acht agenten gewond.

Zowel de gemeente Den Haag als de politie onderzoeken het incident en proberen te achterhalen wat er precies is gebeurd. De autoriteiten benadrukken dat dit soort gedrag niet wordt getolereerd en dat er passende maatregelen zullen worden genomen tegen de verantwoordelijken.

Het is belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in de stad en daarom wordt er hard gewerkt om herhaling van dit soort incidenten te voorkomen. De politie roept getuigen op om zich te melden en eventuele informatie te delen die kan helpen bij het onderzoek.

De autoriteiten benadrukken ook dat het belangrijk is om conflicten op een vreedzame manier op te lossen en dat geweld nooit een acceptabele oplossing is. Hopelijk kan er snel meer duidelijkheid komen over wat er precies heeft geleid tot deze confrontatie en kunnen er maatregelen worden genomen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.