In de nacht van vrijdag op zaterdag vonden er explosies plaats in Almere, Eindhoven, Uithuizen en Zwanenburg. Verschillende woningen en een sushirestaurant liepen schade op, maar er vielen geen gewonden en er zijn nog geen verdachten opgepakt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vonden er in verschillende plaatsen in Nederland explosies plaats. Dit gebeurde in Almere, Eindhoven, Uithuizen en Zwanenburg. In Almere liep een sushirestaurant aan de Cinemadreef aanzienlijke schade op als gevolg van een explosie rond 22:50 uur. In Eindhoven werd rond 00:30 uur een voordeur van een woning aan de Anemonestraat vernield door een ontploffing. Rond 04:00 uur beschadigde een explosie aan de Ommelandenweg in Uithuizen een woning, waarop brand ontstond.

In Zwanenburg ging rond 23:55 uur bij een woning aan de Marialaan eveneens een explosief af, wat resulteerde in brand en aanzienlijke schade aan het huis, zo meldt de politie zaterdagochtend. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen bij deze incidenten en zijn er ook geen verdachten gearresteerd.