Tientallen mensen moesten hun huis verlaten na een brand in een flatgebouw in Vlissingen. Ze worden opgevangen in een restaurant en een deel kan waarschijnlijk snel terug, maar anderen moeten mogelijk maandagnacht elders verblijven vanwege nog niet gebluste brandhaarden in het dak.

Door een brand in een flatgebouw in Vlissingen zijn ongeveer vijftig tot zestig mensen geëvacueerd. Zij worden opgevangen in een restaurant, terwijl een deel van hen waarschijnlijk snel terug naar huis kan. Helaas zullen de bewoners van enkele andere huizen waarschijnlijk maandagnacht niet kunnen terugkeren.

De gasbrand brak uit rond 18.45 uur in de flat aan de Schaepmanstraat. De brandweer kon pas beginnen met blussen nadat netbeheerder Stedin het gas had afgesloten. Op dit moment is de brand nog niet volledig onder controle, aangezien er nog verschillende kleine brandhaarden in het dak zitten. Om bij deze brandjes te komen, moet er gesloopt worden.

Volgens de veiligheidsregio Zeeland hebben alle bewoners de flat veilig kunnen verlaten, met uitzondering van één persoon die met rookinhalatie uit een woning is gehaald en overgedragen aan een ambulance. Gelukkig hoefde deze persoon niet naar het ziekenhuis.

De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door hulpdiensten en verdere ontwikkelingen zullen worden gecommuniceerd zodra er meer informatie beschikbaar is.