Bij de klimaatdemonstratie op Eindhoven Airport zijn 106 mensen aangehouden, waarvan 31 omdat ze door een hek probeerden te komen. De activisten die in de terminal werden opgepakt zijn inmiddels vrijgelaten, maar de anderen zitten nog vast.

Zaterdag zijn bij een demonstratie van klimaatactivisten op Eindhoven Airport in totaal 106 mensen aangehouden, zo meldt de marechaussee. Van deze groep zijn er 31 opgepakt omdat ze probeerden door een hek op het luchthaventerrein te komen. De overige arrestaties vonden plaats omdat mensen niet gehoor gaven aan een bevel om te vertrekken uit de terminal van de luchthaven.

De 75 activisten die in de terminal werden gearresteerd zijn inmiddels weer vrijgelaten, volgens een woordvoerder van de marechaussee zullen zij niet strafrechtelijk worden vervolgd. De anderen zitten nog vast en er wordt een dossier tegen hen opgemaakt. Het Openbaar Ministerie zal uiteindelijk beslissen hoe de zaak wordt afgehandeld.

Een actievoerder had zich vastgelijmd aan de vloer en moest worden losgemaakt voordat hij samen met andere demonstranten werd afgevoerd in gereedstaande bussen. Het protest, georganiseerd door Extinction Rebellion (XR) en Scientist Rebellion (SR), begon rond het middaguur en eindigde even na 16:00 uur.