Veertig mensen zijn aangehouden in Rotterdam na de KNVB-bekerfinale tussen Feyenoord en NEC, voornamelijk voor kleine vergrijpen. De politie heeft nog niemand gearresteerd voor het veroorzaken van de brand tijdens de wedstrijd in de Kuip.

Maandag meldde de politie dat er zondag veertig mensen zijn aangehouden in Rotterdam rond en na de KNVB-bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. Er zit op dit moment niemand meer vast. Volgens een woordvoerder van de politie ging het vooral om kleine vergrijpen zoals openbare dronkenschap, belediging en het afsteken van vuurwerk. De meeste aanhoudingen vonden plaats na de wedstrijd in de stad, waar Feyenoord-supporters feest vierden na de overwinning van hun club.

Op dit moment heeft de politie nog niemand aangehouden voor het veroorzaken van de brand tijdens de wedstrijd in de Kuip. Het vuur ontstond toen een spandoek aan de rand van het veld vlam vatte, mogelijk door het afsteken van vuurwerk. Als gevolg van de brand lag de wedstrijd ruim een kwartier stil.