De afzetting rond metrostation Rokin in Amsterdam is opgeheven na een ontruiming vanwege een verdachte situatie. Het Team Explosieven Veiligheid heeft onderzoek gedaan en niets verdachts aangetroffen, maar de Burgernetactie naar een verdachte man loopt nog steeds.

De afzetting rond het metrostation Rokin in de Amsterdamse binnenstad is opgeheven, zo meldt een ANP-verslaggever ter plaatse. Het station werd ontruimd vanwege een verdachte situatie en het Team Explosieven Veiligheid (TEV) kwam ter plaatse voor onderzoek. Een woordvoerder van de politie heeft laten weten dat het onderzoek is afgerond en er niets verdachts is aangetroffen in het station. De politie had informatie ontvangen over mogelijke explosieven in het metrostation en nam dit uiterst serieus, wat resulteerde in de beslissing om het station te ontruimen.

Eerder verspreidde de politie via Burgernet het signalement van een man die mogelijk te maken had met de verdachte situatie. Hij wordt geassocieerd met de informatie over mogelijke explosieven en wordt nog steeds gezocht. Mensen wordt geadviseerd om hem niet zelf te benaderen, maar om 112 te bellen als ze hem zien. De Burgernetactie loopt nog steeds.

Door de ontruiming van station Rokin was een deel van het metro- en tramverkeer in de Amsterdamse binnenstad verstoord.