Het OM is tevreden met de veroordeling van alle zeventien verdachten in het Marengo-proces, waarbij hoofdverdachte Ridouan Taghi en twee anderen een levenslange celstraf kregen. Het proces draaide om zes moorden, moordpogingen en voorbereidingen voor moorden, en duurde zes jaar.

Het Openbaar Ministerie is blij dat alle zeventien verdachten in het Marengo-proces schuldig zijn bevonden. Een woordvoerder van het OM gaf aan dat de nabestaanden van de slachtoffers nu eindelijk weten wie verantwoordelijk is voor de dood van hun geliefden. Hoofdverdachte Ridouan Taghi en twee anderen kregen levenslange gevangenisstraffen opgelegd door de rechtbank, terwijl de overige verdachten celstraffen kregen variërend van 1 jaar en 9 maanden tot bijna 30 jaar.

Het OM kan nog niet bevestigen of ze in hoger beroep zullen gaan. Het Marengo-proces draaide om zes moorden, verschillende moordpogingen en het plannen van moorden. Daarnaast vonden er nog drie moorden plaats in de kring rondom de kroongetuige tijdens het proces. De rechtbank was ook van mening dat het proces te lang heeft geduurd.

Desondanks benadrukte de woordvoerder van het OM dat ondanks alles wat er is gebeurd en ondanks de lange duur van zes jaar, er vandaag zeventien vonnissen liggen. Het recht heeft volgens hen zijn loop gehad in deze zaak, net zoals in alle andere zaken.