De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een formeel onderzoek naar het ongeval bij een brug in aanbouw in Lochem, waarbij twee mensen om het leven kwamen en twee anderen gewond raakten. De OVV wil de directe oorzaak van het ongeluk en achterliggende factoren onderzoeken en lessen trekken om dit soort ongevallen te voorkomen, met als doel het onderzoek binnen een jaar af te ronden.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft aangekondigd dat zij een formeel onderzoek zullen starten naar het tragische ongeval dat plaatsvond bij een brug in aanbouw in Lochem. Op 21 februari is tijdens de opbouw van de brug een van de brugbogen uit de takels van een kraan gevallen, waarbij twee mensen om het leven zijn gekomen en twee anderen gewond zijn geraakt. Direct na het incident heeft de OVV een verkennend onderzoek ingesteld, waarbij drie onderzoekers ter plaatse zijn gegaan om eerste informatie te verzamelen.

Het verdere onderzoek zal zich richten op zowel de directe oorzaak van het ongeluk als op de achterliggende factoren. De OVV streeft ernaar om lessen te trekken uit dit tragische voorval, met als doel vergelijkbare ongevallen in de toekomst te voorkomen. De raad hoopt het onderzoek binnen een jaar af te ronden.

Bij het ongeval kwamen een Belg en een Pool om het leven, terwijl twee anderen, beiden met de Belgische nationaliteit, gewond raakten. Alle vier slachtoffers werkten voor onderaannemers die betrokken waren bij de bouw van de brug in samenwerking met BAM.