Er is een grote brand uitgebroken in een flatgebouw in Vlissingen als gevolg van een gasbrand op de begane grond. Een persoon is behandeld voor rookinhalatie en andere bewoners zijn geëvacueerd, terwijl netbeheerder Stedin het gas moest afsluiten voordat de brand kon worden geblust.

Maandagavond brak er een grote brand uit in een flatgebouw in Vlissingen. Volgens de veiligheidsregio Zeeland betreft het een gasbrand op de begane grond, in de portiek van het gebouw. Hierdoor staat het trappenhuis vol met rook. Eén persoon is uit het pand aan de Schaepmanstraat gehaald vanwege rookinhalatie en is nagekeken door de ambulance.

De overige bewoners van het gebouw zijn inmiddels buiten en er wordt onderzocht of zij geen last hebben van de rook. Een woordvoerder van de veiligheidsregio meldt dat op dit moment iedereen naar buiten is gebracht. Vanwege de gasbrand moest netbeheerder Stedin eerst het gas afsluiten voordat de brand geblust kon worden. Inmiddels is dit gedaan, waardoor men kan beginnen met blussen.

Op dit moment is nog niet bekend wat de omvang van de schade is.