In Lelystad zijn gelijktijdige politie-invallen uitgevoerd in woningen in verschillende wijken, waarbij verdovende middelen, geld en gegevensdragers in beslag zijn genomen. Drie verdachten, waaronder een 15-jarige jongen en twee mannen van 19 en 20 jaar, zijn gearresteerd en in voorarrest geplaatst. De politie was hen op het spoor in verband met een lopend onderzoek naar druggerelateerde activiteiten in de stad. De gemeente Lelystad, in samenwerking met de politie, het OM, jongerenwerk en onderwijs, zet zich in om te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit afglijden.

De invallen vonden gisteren tegelijkertijd plaats in woningen in de wijken Atolwijk, Bolder en Lelystad Haven. Hierbij zijn verdovende middelen, geld en diverse gegevensdragers in beslag genomen. Er zijn drie verdachten opgepakt. Dit gaat om een jongen van 15 jaar en twee mannen van 19 en 20 jaar uit Lelystad. Volgens een woordvoerder van de politie Midden-Nederland gaat het om bewoners van de huizen waar de invallen zijn gedaan. De drie verdachten zitten in voorarrest.De politie kwam hen op het spoor in een lopend onderzoek naar druggerelateerde feiten in Lelystad. Het drietal wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de handel in verdovende middelen.

"In onze gemeente glijden te veel jongeren af in de criminaliteit," zegt waarnemend burgemeester van Lelystad Ineke Bakker in een statement op de politiewebsite.

"Dat is in de eerste plaats natuurlijk erg onwenselijk voor de jongeren zelf en voor hun families. Maar ook voor onze stad. Daarom zetten we ons er samen met politie, OM, jongerenwerk en het onderwijs voor in om jongeren met acties als deze te waarschuwen en te voorkomen dat ze nog verder afglijden in de criminaliteit."