In Rotterdam is een zelfgeknutseld explosief gevonden in een woning aan de Aarnoudstraat, waarna de EOD het voorwerp heeft ontmanteld en de woning werd ontruimd. Een 45-jarige Rotterdammer is aangehouden nadat surveillerende agenten jerrycans met vloeistoffen in zijn auto zagen, gevolgd door de vondst van illegaal vuurwerk, cocaïne en pillen in de woning.

In Rotterdam is er zaterdag een zelfgemaakt explosief gevonden in een woning aan de Aarnoudstraat. De politie heeft laten weten dat de woning ontruimd werd en dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) het explosief heeft ontmanteld. Er is een 45-jarige man uit Rotterdam aangehouden in verband met deze zaak.

Surveillerende agenten zagen een auto met open kofferbak in de wijk Wielewaal, waarin jerrycans met vloeistoffen stonden. Er waren al meldingen binnengekomen van brandstofdiefstal in de buurt. Na het doorzoeken van de auto, besloten de agenten om ook een kijkje te nemen in de woning. Daar troffen ze het explosief aan.

Naast het explosief vond de politie ook nog illegaal vuurwerk, een kleine hoeveelheid cocaïne en pillen in de woning. De EOD kwam ter plaatse om het explosief onschadelijk te maken en heeft dit succesvol gedaan.

De vondst van het zelfgeknutselde explosief en andere verboden middelen heeft geleid tot de aanhouding van de 45-jarige Rotterdammer. De politie doet verder onderzoek naar deze zaak om meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies gaande was in deze woning aan de Aarnoudstraat.